Friday, October 29, 2010

Swing 2

Közepes napot tartottam

5/5/10 swing 10 kör, egy kör 90 sec

megmozgatva 6400 kg

Tuesday, October 26, 2010

Swing hónap start - Swing 1

Reggel végre elindult a várva várt swing hónap. A lényege az, hogy a fő műsorszám a swing lesz, néha megfűszerezve egyéb alapgyakorlatokkal, hogy el ne felejtsem őket. A munkasúly a 32 kg-os DD Bell lesz (Pavel által dedikálva).

Az edzések rövidek lesznek, és a kulcs, a tökéletes kivitelezés.

Ma könnyű napot tartottam, mivel egy hét pihi után nem akartam túledzeni magam, illetve ez volt az ismerkedő edzés a 32 kg-mal.

Bemelegítés

5/5/5 (OH bal, OH jobb, DH) 90 sec - 10 kör => 150 swing

Megmozgatott tömeg: 4,800 kg

Levezetésként Lau Gar Kuen

Thursday, October 21, 2010

Lesántultam

Bekészítettem a 32 kg-os golyót, de sajnos még pihen egy kicsit. Tegnap feltornásztam magam kerti faházunk tetejére, hogy befejezzem a már két éve félbehagyott zsindelyezést. Nem mondanám, hogy az ilyen jellegű munka lenne a profilom, és bizonyára aki kívülről látott az fetrengett a röhögéstől.

Kb. 2 és fél órát töltöttem fent rendkívül kényelmetlen pozícióban. A végére már fekve szögeltem :o), mert már teljesen elzsibbadtam. Estére, mikor végre lepihentem elkezdett fájni a bal térdem, de úgy, hogy alig bírtam ráállni. A lában hajlításra, fordításra belenyilal, így a reggelre tervezett swingedzés elmaradt.

Volt már hasonló érzés két éve, amikor egyszer egy órán keresztül guggoltam (természetesen pipiskedve). Utána elkezdtem kettlebellezni és rendejött. Remélem hamarosan el tudok kezdeni edzeni, hogy rendbejöjjön.

Wednesday, October 20, 2010

RKC jelölt

Ma átutaltam az első részletet a 2011-es RKC I. képzésre, ami azt jelenti, hogy RKC instruktor jelölt lettem.

Kezdődhet a felkészülés.

Sunday, October 17, 2010

Burn letudva

Tegnap reggel sikeresen abszolváltam a KB Burn Extreme utolsó edzésnapját. Sajnos az eszemet bent hagytam aludni, így sikeresen meghúztam a hátam. Ezt gyógyatván tegnap és ma este SMR hengeren töltöttem pár ótékony percet.

Mi is volt az, ami kikészített
Minden gyakorlat két 24 kg-os KB-vel
A) 15 perc - (1,2,3) Snatch létra - 7 kör --> 42 snatch
B) 15 perc - 5 Swing + 5 Clean + 5 MP + 5 FSQ + 5 Jerk - 4 kör --> 100 ismétlés
Megmozgatott tömeg: 6,816 kg

A dupla snatch egész jól ment. Éreztem a fejlődést az első próbálkozáshoz képest. A B részből sikerült 4 kört végigcsinálnom, amire nem vagyok büszke, mert az utolsó körben a jerk-eket már nem szabadott volna megcsinálni. De én csak azért is. Így most megtanulhattam, hogy jobban kell a test jeleire figyelnem.

A KB Burn eredményeként elmondhatom, hogy 12 centit lefaragtam a derékbőségemől, viszont egy grammot sem fogytam. Észrevehetően izmosodtam, a zsírpárnák pedig csökkentek. A étkezésben nem változtattam semmit sem, ami a program hatékonyságát rontotta.

Ami most jön.
Kicsit visszaveszek a lendületből és egy hónap swing lesz. A főszerepet a 32 kg-os bogyó (Pavel által dedikálva) kapja. A cél a tökéletes kivitelezés. Akár nevezhetném Beast hónapnak is, dehát Beast hiányában ezt nem teszem. Utána visszatérek a dupla KB-s gyakorlatokhoz, és a nagy kedvenc, Captain Complex egy újabb programját veszem elő, készülvén a KB Muscle-ra. Ez ki fogja tölteni az év hátralévő heteit, illetve kicsit át fog lógni jövő januárra.

Thursday, October 14, 2010

Utolsó előtti Burn edzés

Ma reggel a KB Burn Extreme utolsó előtti napja volt. Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot. Sikerült az elmúlt két napban rendesen aludnom, így sokkal jobban ment, mint korábban.

Minden gyakorlat két 24 kg-os KB-vel
A) 15 perc - (1,2,3) C&P létra - 8 kör --> 48 clean + 48 press
B) 15 perc - 5 FS + jerk - 7 kör --> 35 squat és 35 jerk
C) 10 perc - 10 Double Swing - 10 kör --> 100 Swing
Megmozgatott tömeg: 12,768 kg

Holnap pihenőnap, és szombaton megcsinálom az utolsó Burn napot. Ez egybe fog esni az ideji utolsó kinti edzésemmel, mivel a reggeli hőmérséklet 5 fok alá csökkent, és a növekvő ruharéteg és a beszívott hideg levegő nagymértékben korlátoz az edzésben.

Tuesday, October 12, 2010

Duplán snatcheltem

Reggel ismét snatch volt duplán. Ma már jobban ment, de a rendesen kivette a szuszt, így a második 15 perc nem a tervek szerint ment.

Minden gyakorlat két 24 kg-os KB-vel
A) 15 perc - (1,2,3) Snatch létra - 6 kör --> 36 snatch
B) 15 perc - 5 Swing + 5 Clean + 5 MP + 5 FSQ + 5 Jerk - 3 kör --> a harmadik körben a jerk kimaradt, így 70 ismétlés
Megmozgatott tömeg: 5,088 kg

Egész nap éhes voltam. gondolom ez lehet a Muscle alatt is. Ez nálam nagyon negatív, mert a gyomrom kapacitása az rendkívül nagy.

Monday, October 11, 2010

Kezd hideg lenni

Szokásos reggeli edzésemet szokatlan hidegben kezdtem. Ez afelé mutat, hogy ideje gondolkodnom a benti edzésekről. A héten befejezem a Kettlebell Burn Extreme programot, és utána irány a fürdőszoba :o(

Nem szeretek bent edzeni, mivel a benti méretek akadályoznak néhány gyakorlat végrehajtásában. Ilyen pl. a TGU, most hogy már szeretem csinálni, így hiányozni fog. Feleségem sem szereti, ha bent edzem, mert azt mondja, hogy tornaterem szagot csinálok a fürdőszobában, így ott egész nap szellőztetni kell.

Még próbálom a hetet kiélvezni. Ma ennyire futotta az élvezetekből:
Minden gyakorlat két 24 kg-os KB-vel
A) 15 perc - (1,2,3) C&P létra - 7 kör --> 42 clean + 42 press
B) 15 perc - 5 FS + jerk - 6 kör --> 30 squat és 30 jerk
C) 5 perc - 10 Double Swing - 5 kör --> 50 Swing
Megmozgatott tömeg: 9,312 kg

Friday, October 8, 2010

Tisztelet a dupla 24 kg-nak

Szerda reggel teszteltem a a Kettlebell Burn Extreme Snatch-es napját dupla 24 kg-mal. Visszavettem a körök számát, koncentrálva a minőségre.
Amit már korábban gondoltam a dupla 24 kg-os snatch-ről az beigazolódott, kib...t nehéz. Addig amíg a dupla 16 az vágódik fel, a dupla 24 alig vánszorgott. Több energiát kell kipréselnem a láb és csípőmunkából, hogy robbanékonyabb legyen a mozdulat.
Az öt gyakorlat kombinációjából álló sorozat, viszont jobban ment, mint gondoltam.

Minden gyakorlat két 24 kg-os KB-vel
A) 15 perc - (1,2,3) Snatch létra - 5 kör --> 30 snatch
B) 15 perc - 5 Swing + 5 Clean + 5 MP + 5 FSQ + 5 Jerk - 3 kör --> 75 ismétlés
Megmozgatott tömeg: 5,040 kg

Ami bebizonyosodott, egyenlőre nem veszek 20 kg-os KB-ket.

Tuesday, October 5, 2010

Rácuppantam a dupla 24-re

Ma reggel Kettlebell Burn Extreme nehéz napja volt úgy, hogy csak dupla 24-est használtam. A mennyiséget visszavettem, amit egyébként is meg akartam csinálni, hogy legyen egy kis pihi a programban, hogy a végére meg tudjam húzni.

Minden gyakorlat két 24 kg-os KB-vel
A) 15 perc - (1,2,3) C&P létra - 6 kör --> 36 clean + 36 press
B) 15 perc - 5 FS + jerk - 5 kör --> 25 squat és 25 jerk
C) 10 perc - 10 Double Swing - 10 kör --> 100 Swing
Megmozgatott tömeg: 10,656 kg

A végére kellemesen lihegtem. Holnap reggelre kíváncsi vagyok, mivel dupla snatch és KB Muscle jellegű gyakorlatsort próbálok dupla 24-gyel megcsinálni. Már most érzem, hogy halálos lesz, de ez teszi az életet izgalmassá. :o)

Sunday, October 3, 2010

Még mindig égetek

Az elmúlt két hétben heti négy edzést csináltam a Kettlebell Burn Extreme program alapján, és mondhatom, hogy régen éreztem magam így kifacsarva. A dupla súlyos gyakorlatok nagyon bejönnek, viszont rá kellet jönnöm, hogy a betervezett Kettlebell muscle (KBM), amit novembertől terveztem, egy kis halasztásra fog kerülni.

Arra jöttem rá, hogy a dupla 24-eshez még gyenge vagyok, ami azt jelenti, hogy a KBM erős napjait nem tudnám még megcsinálni. A dupla 16-os pedig már túl kevés lenne, mivel a burn extreme egyik blokkja kísértetiesen hasonlít egy KBM napra.
5 Swing
5 Clean
5 MP
5 Fron squat
5 Jerk
Ebből a dupla 16-ossal meg tudok csinálni 15 percen belül 7 sorozatot, ami kb. azt jelenti, hogy 1 perceket pihenek.
Jövő héten letesztelem, hogy mire is vagyok ténylegesen képes dupla 24-gyel. Amennyiben beigazolódik a sejtésem és "gyengének" bizonyulok, akkor a KBM-et elhalasztom januárig és inkább még erősödöm.
Egyebek mellett jelentkeztem a 2011-es RKC-ra. Már csak be kell fizetnem az első részletet, hogy érvényessé váljon a jelentkezés.