Wednesday, December 30, 2009

C&P Day 15

Ezt a bejegyzést sem volt időm megírni, és ma már január 5. van.
Megcsináltam a 5 x (1,2,3,4) C&P létrát 40 másodperces pihenőkkel.
Ezek szerint jöhetett volna a héten a 3 x (1,2,3,4,5) -ös létra, ami sajnos betegség miatt elmaradt. A 2010-es évben még nem is edzettem. Remélem, hogy ennél termékenyebb lesz ez az év és nem csak a zsírpárnák gyarapodnak.

Tuesday, December 29, 2009

5 perces Snatch teszt 24 kg

Reggelre úgy ébredtem, hogy itt az ideje tesztelnem. Egy hónap múlva esedékes a 100 snatch 5 percen belül és kívánsi voltam, hogy van -e fejlődés úgy, hogy nincs egy darad snatch edzésem sem.
Óvatos duhajként, óvatos stratégiát ötlöttem ki (túl óvatosat). Ez azt jelentette, hogy 5 ismétlésenként cseréltem kezet, de tanulva a múltkori fiaskóból, a pihenőket másként időzítettem. Azt terveztem, hogy négy blokkban csinálom meg a 100-at, ami 3 pihenőt jelent (40-30-20-10).
Ami a tervből összejött

Bemelegítés
10 halo 24 kg
10 DH Swing 24 kg
10 halo 24 kg
10 DH Swing 24 kg

USSST - 5 perc => 90 ismétlés (PR)

A terv szerint haladtam, és szinte fáradtság nélkül értem a végére, ami azért bosszantott, mivel akár meg is lehetett volna a cél.

Tanulságok:
  • az 5 ismétlésenkénti csere miatt 18 kézcsere volt, ami időben simán fedezhetné a maradék 10 snatch-et
  • sokat erősödtem a C&P létráktól, ami a snatch-nél is érzékelhető volt, tehát snatch edzés nélkül is fejlődtem.
  • a 100 simán elérhető egy hónap múlva
  • új stratégiát kell kiötleni - most az ötletem a 4x8 - 4x8 - 4x8 -4 - ez 6 kézcserével kevesebbet tartalmaz, és a maradék 4 kispórolható a pihenőkből

C&P day 14 - Eltelt a Karácsony

A gyerekek nagy örömére elérkezett a Karácsony. Ez természetsen a nagy evések ideje, és volt minden mi szem-szájnak ingere, és általábanmeg is kóstoltam mindent. Dagad a bendő rendesen. Mozgás természetesen nem volt,csodálkoztam is, amikor felálltam a mérlegre és nem nőtt a kilók száma, sajnos nem is csökkent :o).
Kari előtt még próbáltam edzeni, de nem hajtottam agyon magam, volt egy félbeszakított változatos nyomás napom, illetve egy félbeszakított C&P&R napom (3 létra 1,2,3,4 a trvezett 5 helyett)
Vasárnap viszont már el kellett kezdeni a zsírégetést

Bemelegítés
30 DH Swing 24 kg
15/15 OH Swing 24 kg
30 DH Swing 24 kg
15/15 OH Swing 24 kg
30 DH Swing 24 kg

5 x (1,2,3,4) C&P&R létra - a létrák után 10 DH speed Swing

Ez összesen 500 gyakorlat volt a 24 kg-ossal, ami 12000 kg-ot jelent. Kellemesen elfáradtam, annyira, hogy másnapra (tegnap) pihenőnapot írtam ki magamnak.

Monday, December 21, 2009

C&P Day 12

A reggeli pihenésből három napos pihenés lett. Kis családom beteg volt hétvégén, beleértve feleségem is, így megpróbáltam segíteni neki a hétvégén. Ebben az edzés már nem kapott helyet. Volt egy kis hólapátolás is, ami fizikailag nem volt megterhelő, de a friss levegő jót tett az arcizmaimnak :o) .
Ma már jönnöm kellet a dolgozóba, így ment a reggeli felkelés és azzal együtt az edzés.

Bemelegítés
10 Halo 24 kg
30 DH Swing 24 kg
15/15 OH Swing 24 kg

5 x (1,2,3,4) C&P létra 24 kg - létrák között annyi pihenés, amennyire éppen szükség volt

30 DH Swing 24 kg
10 Halo 24 kg

Eljátszottam lazításként a Mei Hua Kuen formát

Ezek után kislányommal társalogtam a sportról, miszerint ő kislány és ezért nem emel olyan nehéz golyókat, mint apa, hanem az Anitánál tornázik (Reflex torna gyerekeknek) :o)

Thursday, December 17, 2009

C&P Day 11 - ezt a mait megéreztem

Tegnap reggelre terveztem egy vegyes nyomás napot, de kisfiam másként gondolta és csak a bemelegítésig jutottam.
Ma viszont duplán bepótoltam

Bemelegítés
30 DH Swing 24 kg
15/15 OH Swing 24 kg
30 DH Swing 24 kg
15/15 OH Swing 24 kg

4 x (1,2,3,4) C&P&R létra (pihiztem amennyi kellet, mert nem találtam hajnalban a Gymboss-t)

30 DH Swing 24 kg

Lazításként elmutogattam a Gong Gee Fok Fu Kuen-t

Rá két órára meg nemcsak mutogattam, hanem rendesen végignyomtam, mert sikerült egy magánórát összehoznom. Sikerült kipróbálnom az új karikákat, ami a reggeli nyomások után eléggé megviselte a vállaimat. Végre megtanulhattam végig a Tigris és Daru páros formát. Szuper volt.
Meglepetésként a teremben összefutottam Tóbiás B. Mátyással, aki kali edzésen volt, amíg én csörgettem a karikákat.

Lehet, hogy reggel inkább pihenek egy kicsit.

Tuesday, December 15, 2009

C&P Day 10 - I'm back

Mint a post címéből kitűnik, kimaradtam a blogolásból az elmúlt két hétben és az edzésből is az elmúlt egy hétben. December első hete edzés szempontjából normálisan ment, munkafornton viszont le voltam strapálva. A múlt héten viszont csak egy edzésem volt, mivel próbáltam kipihenni a túlórákat és a dolgos hétvégét.
Hétvégére a gyerekeket meglepte a hini (valószínűleg), és lázas állapotok elé nézett kis családunk. Alapvetően nyugodt ember vagyok, de a felelőtlenség felidegesít. Kislányom egyik ovistársának nővérének bizonyítottan influenzája volt, de a kiscsajt ettől függetlenül simán elvitte az oviba az anyja, úgy hogy közben otthon volt a legkisebb gyerekkel. Gondolom az ovónőknek nem sok dolga lesz a héten.

Vissza az edzéshez
Ma reggel összejött a tizedik C&P nap, aminek fő részét a 4 x (1,2,3,4) létra szolgáltatta. Mellé jött még 100 swing. Ez így eggyütt egy kényelmes gyenge közepes napot jelentett, hisz a létrák között pihentem annyit, amennyit kellett és a fűrészt is kihagytam.

Elindult Mári Tamás RKC blogja is, amelynek utolsó cikkén megakadt a szemem. Az asztma és a sport volt a téma. Saját magamból kiindulva vissza tudom igazolni, hogy a tüdőkapacitás javítása elérhető kettlebell használatával. Ha összehasonlítom a tavalyi és ideji légzésfunkciós eredményeimet, akkor az idei (1 év KB használat után) sokkal jobb, illetve a számomra kockázatos 2 hónapot az idén sokkal simábban vészeltem át.

Asztmások a kettlebelledzés legyen veletek.

Tuesday, December 1, 2009

C&P Day 7

Tegnap kihagytam egy napot, mert kicsit megfáztam és emiatt vasárnap és tegnap lábadoztam. Ma reggel viszont már nekimentem a 4 x 4 -es létrának. Nem voltam a topon, ami már a bemelegítő swingeknél éreztem. Aztán nagy nehezen bemelegedtem.

Bemelegítés
Z-Health (főleg a csípőkörzéses gyakorlat)

3 x 40 DH Swing 24 kg

4 x (1,2,3,4) C&P&R létra - a létrák között annyi pihenés volt, amíg a légzés me nem nyugodott

Lazításként 3 Hung Gar formát elmutogattam. Normális végrehajtásnak esélye sincs 2 négyzetméteren, viszont nem szeretném elfelejteni, amit már megtanultam és a végén már tényleg laza lettem.