Monday, August 8, 2011

RKC 1 - Második nap

A nehéz nap. Ez lett elhintve a résztvevők között, és tényleg még az első napnál is keményebb volt. Az első nap a farmer walk miatt vált emlékezetessé (személy szerint a TGU-t sem fogom elfelejteni), a második napon a swing dominált, már amikor éppen meg kellett regulázni a csapatot, vagy ha éppen a záró workout-ot nézzük.

A nehézséget igazán az információ tömege jelentette, mert clean, military press, front squat és snatch lett belesűrítve egy napba. Természetesen mindegyikhez kapcsolódott elegendő gyakorlás. Így tényleg azt lehet mondani, hogy a második nap még intenzívebb volt, mint az első.

A cleanért Fabio Zonin Team Leader volt a felelős és ütős kis blokkot sikerült összeállítania. Tesztett a stílusa, ahogy előadta, tisztán, jól érthetően.

Eljött a Military Press ideje és Mark Reifkind ideje is. Egyszerűen minden szavából kijött a profizmus, amit képvisel. Rif mester volt az, akinek a blogjában leírtak sokat hatottak a KB-ről alkotott véleményemen. És amit láttam és tapasztaltam ebben a blokkban, az mind igazolta ezt.

Gabi prezentálta a front squatot és méltón képviselte a magyar színeket, tudásával és előadási stílusával. És utána még lenyomatott velünk egy kis KB complex workoutot. Nagyon finom volt :o)

És amikor már azt hihettük, hogy végre snatch tesztelhetünk (azt az info-t kaptuk, hogy a második nap lesz a teszt), akkor jött Péter és megmutatta, hogy is kellene snatchelni. Ha valakinek nem jött még le a bőr a kezéről, akkor ott volt a lehetőség. A minőség ebben a részben is nagy hangsúlyt kapott, és megtapasztalhatta a nemzetközi mezőny, hogy milyen jók is vagyunk mi magyarok.
A nap végén, amikor már mindenki az ágyat képzelte el maga elé Péter még meggyötört minket pár swinggel, csak azért, hogy a 3.napra a fogásunk is teljesen elmenjen.

Pavel ismét megcsillantotta a tudásának a mélységét, és a swing mélységét. Egy csomó hibajavítást és rávezető gyakorlatot mutatott az egyes gyakorlatokhoz kapcsolódóan. A legfontosabb, amit tanultam ezen a napon tőle, hogy hogy is kell egy gyakorlatot rontani, úgy hogy tanuljon, illetve fejlődjön tőle az ember.

Folyt köv...

No comments: