Saturday, June 26, 2010

2. fázis vége - 10 cm

Pénteken reggel letudtam Geoff Neupert Kettlebell edzésprogramjának 2. fázisát. Ellenőrzésképp mérlegeltem és megmértem derékbőségem.
Súlyom maradt 100 kg, viszont a derékbőségem már "csak" 100 cm. 110 cm-ről indultam, tehát ez mínusz 10 cm-t jelent.

Hétfőn nekikezdek a 3. fázisnak. Az étkezésemre több figyelmet kell fordítanom, hogy az elért eredményt ne rontsam tetemes mennyiségű édesség elfogyasztásával. Ez utóbbi megjegyzés hosszú távon érvényes.

Wednesday, June 23, 2010

Állom a szavam

Volt egyszer ez 1000 snatch eszmecsere Juci RKC blogján, ahol Bajzáth Attila RKC beigérte az 1000 snatchet a 24 kg-os kettlebellel. Én akkor az alábbi igéretet tettem

sztheomo · http://sztheomo.blogspot.com/ 2009.11.05. 14:54:03
@Bajzath RKC: 24 kg-mal?Nagy kalaplengetést, meg főhajtást rendezek, amikor ez sikerül.
Ha ez sikerül, akkor szereztél egy RKC-t a csapatba, mert akkor jelentkezek a képzésre 2011-ben. Hasonló teljesítmény rendkívül motiváló tud lenni, vagy inkább ijesztő, hogy az X-MEN köztünk van. :o) Én is X-MEN akarok lenni :o)
Üdv
Tamás

Most jutott tudomásomra, hogy megtörtént az igért esemény és Bajzáth Attila RKC megcsinálta az 1000 snatch-et 24 kg-mal

Most rajtam a sor, hogy beváltsam az igéretem. 2011-ben most már biztos, hogy résztvevő leszek az RKC képzésen.

Tuesday, June 22, 2010

"Kettlebell Muscle" a könyv - első benyomás


Megérkezett a könyv. A DD-től rendeltem, amit utána már megbántam, mivel itthon olcsóbban jön ki, de minnél előbb szerettem volna kézbekapni. Rögtön elkezdtem olvasni és első benyomásra azt kaptam, amit vártam.

Mit is vártam? Edzésprogramot, amit a Kettlebell Burn után tudok csinálni, lehetőleg dupla KB-lel. Magyarázatot, amit halandó ember is megért. Lehetőséget a fejlődésre.

Arra jöttem rá az elmúlt két hónapban, amióta a Kettlebell Burn-t elkezdtem, hogy szükségem van olyan edzésprogramra, amely megmondja, hogy vegyél x db KB-t a kezedbe, csinálj y gyakorlatot, z ismétlésszámmal t ideig, u percnyi pihenővel, a hét 1., 3., és 5. napján. Természetesen legyen változatos, egyszerű, hatékony. Ez kicsit sok kívánságnak tűnik egyszerre.

Korábban heti 4-5 KB edzésem volt, amelyek bemelegítéssel együtt max 30-40 percig tartottak köztes pihenőkkel együtt. Több héten át ugyanazt a gyakorlatsort végeztem, ami unalmassá tette.
Most egy edzés 10 perc bemelegítésből, 35-40 perc munkából és 10 perc köztes pihenésből áll. Ez heti háromszor. Ehhez jön még hozzá egy edzés (ha szerencsésen jut rá idő), ami kizárólag a gyakorlásról szól (dupla KB-s gyakorlatokkal).

Úgy látom, hogy a Kettlebell Muscle folytatása tud lenni a jelenlegi edzésmunkámnak, mivel kívánságaimnak nagy részét lefedi. Most már csak nekem kell dolgoznom, hisz ..."The Kettlebell Won't Swing Itself." - Mark Reifkind

Monday, June 21, 2010

Még megvagyok és még edzem

Lassan végére érek a Geoff Neupert edzésprogramjának második fázisán. Ennek eredményeként láthatóan elkezdett megváltozni a testszerkezetem. Jövő héten kezdem a harmadik fázist, amiben jön a snatch a 24-sel, illetve a TGU a 24-sel. Közben beszerzés alatt van Geoff Neupert "Kettlebell Muscle" könyve, amivel kappcsolatban arra számítok, hogy az lehet az őszi edzésprogramom alapja. De erről majd többet írok, ha megvan a könyv.

Ez a hét az edzésprogram pihenő hete, bár ezt reggel nem igazán éreztem.

A) 15 perc - 37 x 3 C&P - 24 kg --> 111 db C&P
B) 15 perc - 3 x 6/6 TGU ülésig + 12/12 Lunge hátrafele (bell goblet,rack,overhead pozíciókban) - 24 kg

Hetente egyszer mindenképp gyakorlom a duplasúlyos gyakorlatokat. Szombaton sikerült ezt összehoznom (csak gyakorlás jelleggel)

2 16 kg-os bellel (1 elite + 1 DD)

Ballisztikus létra
2x 4-es létra
2x 3-as létra

Swing - High Pull - Clean - Snatch (sorozatonként csak 1) - Press (tudom, hogy ez nem ballisztikus)

Monday, June 7, 2010

8 cm

Munkafronton még továbbra is nagy a hajtás, sőt az elmúlt hetekben még nőtt is a nyomás. Az edzés terén próbálom tartani a tervet, az eső kicsit hátráltatott, de a heti min. 3 edzést eddig tudtam tartani. Geoff Neupert által biztosított edzésterv az alap, ami heti három edzést jelent, és ha lenne időm, energiám további edzésekre, akkor ezt egészíteném ki. De sajnos nincs.

De még így is olyan fejlődést tapasztalok, amire nem számítottam. A derékbőségem 6 hét alatt, heti 3 edzéssel 8 centivel csökkent.

Mára ennyi futotta...

Keep burning :o)