Friday, September 2, 2011

Kettlebell Muscle - Start

Elindultam az izomtömegnövelés rögös útján. Mióta megvettem a Kettlebell Muscle könyvet készültem arra, hogy végigcsináljam a programot. Személy szerint jobban szeretek egy programot követni, mint a magam részére csinálni egyet. Az első két edzésnap után már érzem, hogy tetszeni fog nekem ez a program.
Párhuzamosan próbálom a Warrior Diet-et minnél pontosabban követni.
A testem átalakulásának folyamatát fényképeken rögzítem és közzéteszem a fejlődést. Az elsö kép a WD első napja előtt készült, a második, pedik 6 héttel később a KB Muscle elkezdése előtt. Úgy gondolom, hogy hat hetente fogom a képeket készíteni és megosztani veletek. Amint sikerül a fényképezőről letölteni a képeket, akkor fel is teszem a blogra.

Addig a hat hét alatt elért változás számokban.

2011.07.20 - 103 kg
2011.08.27 - 99 kg

5 comments:

Juci SFG said...

Nagyon jó! Kíváncsian várjuk a dokumentációt és a következtetéseket!

Csak azzal vigyázz, esetleg, hogy a kettlebell muszkliprogramtól állítólag növexik az ember tömege. És nem kizárólag izomban.
Bár lehet, hogy ettől lesz a kísérleted még izgalmasabb - mi lesz az eredmény a KB muscle versus warriordiet meccsnek?

Kozma Eszter said...

Hát én is kiváncsi vagyok az eredményre, mert mint laikus csak kapkodom a fejem a sok program között.
Ha nem az izom nő, akkor mi? Már így is lassan új ruhatárra van szüksége, mert az ingek úgy állnak rajta, mintha a gyerekkori ruháit viselné:-))
A húzódzkodásról se tessék megfeledkezni!!!!
Hajrá!

Anonymous said...

Kedves Juci!

Igen intenzív duplasúlyos kettlebell gyakorlatoktól, hogy nőhetne másban a tömeg, mint izomban? :)
Bármiféle edzés csak izmot növel, zsírt nem... kivéve, ha az ember fia-lánya a megnövekedett kalóriaigényt többszörösen pótolja.

(Egyébként nagy tisztelőd vagyok: bírom a humorod és ámulok a teljesítményeden)

Üdv
Tibi

Juci SFG said...

Szia Tibi,
hát pont hogy zsírban is, merthogy annak a programnak (KB Muscle) az is része ám, hogy sose legyél éhes.
És amennyire tudom, csakugyan zabálnak is a srácok, egyrészt mert tényleg éhesek, másrészt ha nem esznek eleget, akkor nem nő az izom se eleget :) Anabolikus üzemmódban pedig némi zsír is hajlamos felosonni az emberre, legalábbis eddig ugye így tudtuk...

Kérdés, hogy ez warrior diet által egyáltalán előidézhető-e rendesen.

De majd Tamásunk bemutatja, hogy akkor hogy is van ez :) Kíváncsian várom.

És köszönöm hozzám intézett kedves szavaidat :)

sztheomo said...

A programnak tényleg része az hogy ne legyen éhes az ember, de próbálom úgy megoldani, hogy edzésnapokon az edzés után nem gyümit fogyasztok, hanem fehérjeturmixot. Tudom Juci, hogy Te nem vagy híve a műkajának, de ez tűnik a leginkább WD közelinek.

A problémát inkább az fogja jelenteni, hogy elegendő ásványi anyag, elsősorban magnézium lesz -e elérhető az izmokban. A program nehézsége ugyanis az, hogy nics elég idő arra, hogy feltöltődjön az ember oxigénnel, így a harmadik, negyedik körrben már szinte csak anaerob módon működnek az izmok. Ehhez pedig magnézium kell. Mégpedig sok. Ennek hiányában begörcsölnek az izmok.

Olyan mértékű zsírtartalékaim vannak, ami elegendő teret ad az izmoknak a fejlődésre, csak arra kell figyelni, hogy a vacsinál elegendő mennyiségű és minőségű fehérje kerüljön bevitelre. Ezen a téren még javulnom kell. Abban az esetben, ha nem elegendő a tápanyag, akkor módosítanom kell az étkezésen, de addig kísérletezem.

Üdv
Tamás