Monday, September 19, 2011

Valami elromlott

Mivel a KB Muscle-t feladtam egy időre, valamit kellett kezdenem magammal edzésügyileg. Végiggondoltam, hogy mi az amit rövid távon el szeretnék érni.
Az elsődleges cél 5 folyamatos és szabályos taktikai húzódzkodás. Amennyiben esetlegesen a bal kézzel ki tudnám nyomni a 40 kg-ot, az egyenesen szuper lenne. Olvasva EFG kolléga nyári elfoglaltságát, fejembe ötlött, hogy Dan John 40 napos programja testhezállónak tűnik számomra. Ebben szerepel a húzódzkodás és a nyomás is.
Ma nekimentem az első napnak, csak lazásan, semmi erőfitogtatás, és azt vettem észre, hogy a 24 kg-os nyomás bal kézzel nem nagyon működik. Ugyanazt az érzést éreztem, mint a KB Muscle-nál, amikor két 24-est akartam kinyomni, mintha 36 kg lenne a kezemben és nem 24. Kimenni kiment, de minden koncentrációra szükség volt. Mintha vatta lenne a karomban izom helyett. A húzódzkodással ugyanez volt a helyzet. Egyesével csináltam összesen tizet, de az állam nem akart a rúd fölé kerülni.

Valami elromlott. :o(

Elhatároztam, hogy a héten előveszem a Kettlebell Rehab során tanult mókákat és próbálok javítani az állapotomon, illetve próbálok, kicsit többet aludni.

Quality is the first

Friday, September 16, 2011

KB Muscle - OFF

A harmadik hét könnyű napja volt ma a KB Muscle programból és EFG kollégával ellentétben én egyre gyengébbnek érzem magam. Edzérsről, edzésre egyre kevesebbet tudok megcsinálni. Valószínűleg nem elég napi hat óra alvás, az is lehet, hogy a bevitt étel nem elegendő. Egyszerűen gyengének érzem magam, ma már a könnyű nap harmadik sorozatát sem tudtam rendesen végigcsinálni, pedig hat sorozat volt a napi penzum. Még az sem ment, hogy csökkentettem az ismétléseket a sorozaton belül.

Úgy döntöttem, hogy abbahagyom a programot, mivel nem tudom korrekten végrehajtani a gyakorlatokat, a kivitelezés minősége lecsökkent és így a sérülés veszélye megnőtt.

Kudarcnak érzem? Igen. Letettem arról, hogy végigcsináljam a programot? Nem. A végrehajtását elnapolom egy fél évvel.

Hogy mi következik ezután, azon még gondolkodom, de addig is ...

Keep Building Muscles

Thursday, September 8, 2011

KB Muscle első tapasztalatok

Egy hét után annyit sikerült megtapasztalnom, hogy nem könnyű a program. A  legnehezebb számomra a levegővel való gazdálkodás. A közepes és nehéz napokon az utolsó gyakorlat a komplexen belül a guggolás, amikor is a bell rendesen préseli ki a levegőt az emberből. Ekkor kel nagyon figyelni, nehogyhiba csússzon a kivitelezésbe, mert 2 x 24 kg már büntet minden apróbb hibát.

Kicsit el vagyok a napokkal csúszva, mivel a hét közepén kezdtem és még bejött egy külföldi út is, így próbálom számolgatni, hogy hogy tudom az egyéb programjaimat összeegyeztetni az edzéssel.

A program egyébként egyre inkább tetszik, de azért még kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog menni hét kör a közepes napból (HP+SN+MP+FSQ).

Keep Building Muscles

Friday, September 2, 2011

Kettlebell Muscle - Start

Elindultam az izomtömegnövelés rögös útján. Mióta megvettem a Kettlebell Muscle könyvet készültem arra, hogy végigcsináljam a programot. Személy szerint jobban szeretek egy programot követni, mint a magam részére csinálni egyet. Az első két edzésnap után már érzem, hogy tetszeni fog nekem ez a program.
Párhuzamosan próbálom a Warrior Diet-et minnél pontosabban követni.
A testem átalakulásának folyamatát fényképeken rögzítem és közzéteszem a fejlődést. Az elsö kép a WD első napja előtt készült, a második, pedik 6 héttel később a KB Muscle elkezdése előtt. Úgy gondolom, hogy hat hetente fogom a képeket készíteni és megosztani veletek. Amint sikerül a fényképezőről letölteni a képeket, akkor fel is teszem a blogra.

Addig a hat hét alatt elért változás számokban.

2011.07.20 - 103 kg
2011.08.27 - 99 kg