Monday, June 27, 2011

Valami új kezdődik

Gyerekkorom óta súlyproblémákkal küzdöm, valamikor sikerül lefogynom, hogy utána sikeresen 1 hónap alatt visszahízzam. Tipikus jojó efektus. A legnagyobb problémát számomra az édességek mértéktelen fogyasztása okozza. Ez egy olyan küzdelem, amiben csak kisebb csatákat tudtam nyerni, de a háború vesztésre áll.

Múlt héten megvásároltam a Harcosok étrendjét (Warrior Diet) és tegnapra már el is olvastam. Azon gondolkodtam, hogy várok az elkezdésével az instruktori végéig, de tegnap úgy döntöttem, hogy nem várok és elkezdem a héten. Döntésem hátterében egyrészt a hiúság áll, de leginkább egy hétvégi találkozás indított el az úton.

Sokat lehet az idősektől tanulni. Én hétvégén nagymamámtól tanultam olyat, amire életemben nem számítottam, hogy ezeket a szavakat tőle hallom. Hat évvel ezelőtt agyvérzése volt, amely féloldali bénultságot okozott. Most pedig hat évvel később, közel nyolcvan évesen arra "gyúr", hogy bot nélkül tudja az idősek otthonát körbegyalogolni. Ehhez minden nap megtesz legalább 1000 lépést, tornázik, és egyéb szabadidős tevékenységet végez. Nem tud leállni. Hétvégén mesélte, hogy kérdezték tőle, hogy mi a titka, amire ő azt válaszolta:

"Türelem, akarat és hit"

Türelem, mert a változáshoz idő kell, akarat, mert ez a változás motorja, és hit, mert el kell hinned, hogy képes vagy rá, hogy sikerülni fog.
Így arra következtetésre jutottam , hogy változtatnom kell, mert a mindennapos egészségtelen táplálkozás rossz irányba mutat.

Miért a WD?
 - Alapvetően számomra egy rendszer kell, amit lehet követni. A WD követhetőnek tűnik.
 - Hiszek abban, hogy sok nyers ételt kell fogyasztani, amit rendszer nélkül nem tartok be.
 - Nincs időm napi 3-5 étel elkészítésére és feleségemet sem szeretném, hogy csak főzéssel foglalkozzon.
 - Sok pozitív kritikát olvastam KB blogokon.
 - Szeretek sokat enni :o)

Tervek
 - Minimum fél évig tesztelem, hogy megbizonyosodjam, hogy hosszú távon is el tudom viselni.
 - Cukros üdítők = 0
 - Édesség. Normál napokon, csak a WD által javasolt desszertek. Különleges napokon (születésnap, házassági évforduló stb.) egy - egy szelet a kedvencekből.

Cél
 - Testzsír 20% alatt
 - Testömeg 95kg alatt

Patience, Will and Faith

Friday, June 24, 2011

Felkészülés 1. hét 2. nap

A felkészülésben próbálom követni a már sokak által kipróbált Brett Jones Workout-ot. Próbálom a minőséget előtérbe helyezni, és pontosan az edzésterv szerint haladni. Emellett minden nap szerepet fog kapni a Farmer Walk (FW), mivel azt hallottam, hogy meglepő tud lenni, ha sokat csinálja az ember, és hogy az instruktorin messze van az edzéshely a tornateremtől, ahol a bellek tárolva lesznek.

A FW-t fokozatosan építem fel, mindig azokat a súlyokat használom, amelyekkel a BJW.t is. A házumk körül kineveztem egy kb. 25 méteres szakaszt, ahol folyamatosan megyek ide-oda, váltogatva a bell pozícióját. Overhead, rack és normál fogást váltogatom 1 körön belül (1 kör 3x25 m).
Today's workout

Ismét elíndítottam a felkészülés keretén belül a GTG húzódzkodást. Minden alkalomma, amikor felállok az irodában, akkor leülés előtt, húzódzkodom 1-2 ismétlést.

Még egy mumus van, amit be kellene tennem az edzésbe, az pedig a burpee. Ezzen még gondolkodom :o) ...

Keep training smart

Tuesday, June 21, 2011

Felkészülés 1 hét 1 nap

Az RKC felkészítőn Lakatos Péter bevezetett minket a Power Swing és Power Snatch világába. Számomra egy új dimenzió nyílt, amit meg kell hódítani.

Az instruktoriig minden kedd a Power Snatch-ről fog szólni. Az tetszik benne, hogy mivel egyessével hajtom végre a snathet, így minden ismétlésnél jobban koncentrálok a gyakorlat kivitelezésére, a feszítésre, a légzésre, a technikára. Nem folyik úgy össze a 100 ismétlés, mint amikor folyamatosan csinálom. Ma tizesével csináltam a százat kis pihenőkkel folyamatos kézcserével, a végére betettem még 10/10 folyamatos snatchet csak az érzés kedvéért.

Ezen kívűl volt egy kis TGU, DL és swing.

Keep training Comrades

Monday, June 20, 2011

Back to life, back to reality

Három hónap blogtalanság után már azt hittem, hogy a belépési jelszómat is elfelejtettem. Sajnos más volt gondolataim középpontjában, ami most megoldódni látszik. 10 év után úgy döntöttem, hogy állást változtatok, ami viszont azt jelentette,hogy az internetezésre fordított időm nagy részét állásportálokon töltöttem. Ennek eredményeként július közepén kezdek az új munkahelyemen.
Sikerült elintéznem még azt is, hogy el tudok menni az instruktorira. Ehhez viszont fel kell kötnöm a gatyám, mert az elmúlt három hónap nem az edzés körül forgott. Még van hat hetem a felkészülésre, úgyhogy elkezdem...

Keep swinging