Wednesday, September 22, 2010

Extrém égetés

Egy hete kezdtem el a Kettlebell Burn egy hónapos folytatását a Kettlebell Burn Extreme-et. Struktúrája szempontjából hasonlít az alapprogramra, viszont két golyóval megy a móka, így még többet ki tud hozni az ember fiából.

Hétfőn ez sikerült
A) 15 perc - (1,2,3) C&P létra két 24 kg-os KB-vel - 7 kör --> 42 clean + 42 press
B) 15 perc - 5 FS + jerk 2x10 10 kör - 50 squat és 50 jerk
C) 10 perc - Swingkét 24 kg-os KB-vel - 10 kör --> 100 Sing
Megmozgatott tömeg: 12,032 kg

Volt egyszer egy Vizsla Park



Auguszusban volt szerencsém résztvenni két újdonsült zalaegerszegi RKC bemutató oktatásán. Farkas Gábor RKC engedélyével leközlök egy kis képes beszámolót.
Az edzés maga két részből állt. Eszti RKC bemelegítés után Swing és guggolás váltakozásával fárasztotta a népet, majd Gábor RKC folytatta egy kis swinggel :o), illetve egyéb alapgyakorlatokkal. Mindkét edzésblokk megütötte a színvonalat, amit egy RKC-tól vár az ember. Eszti RKC-nak még fel kell szívnia egy kis edzés módszertant, vagy csak erélyesebben kell a hangját kieresztenie, vagy csak katonásabban tartott edzésekhez vagyok szokva. Gábor RKC-nak, valőszínűleg a kora miatt :o), nem volt hasonló problémája.
Ezután volt még gy kis swing, majd megvizsgáltuk Anikó RKC nyomását, természetesen javító szándékkal.
A legfárasztóbb rész ezután következett, amikor az autókhoz visszacipeltük a súlyokat.
Egy jó nap volt, amit köszönök a zalaegerszegi RKC különítménynek, és remélem ezt majd követi több hasonló is a jövőben.



Saturday, September 18, 2010

Kettlebell Burn - vég

Augusztus végével befejeztem a Kettlebell Burn edzésprogramot. Az eddig kipróbált edzésprogram közül ez volt számomra a leghatékonyabb, legélvezetesebb edzésprogram.
4 hónap folyamatos fejlődés mind fizikailag mind kinézetileg. 48 edzés, sokezer megmozgatott kiló, laposodó has.
Derékbőségem 12 cm-rel csökkent, úgy hogy súlyom 100 kg maradt. Ez utóbbin sokat segített volna, ha kevesebb édességet eszek, de ez egy következő történet.

Folytatásként kaptam Komplex Kapzánytól egy 1 hónapos kiegészítő programot, ami Kettlebell Burn Extreme név alatt fut. Ezt kezdtem el a héten, és kellemes szórakozásnak ígérkezik.

Lemaradások

Az elmúlt egy hónap blogmentesen telt, és sajnos az elmúlt két hét meg szinte edzésmentesen.

Sikerült túllépnem egy fontos célkitűzésen, ami szakmai szempontból volt számomra fontos. Sikerrel bevezettük az SAP-t a cégnél, és még nem hullot ki a hajam, iletve a családom sem menekült el. Az elmúlt fél év volt eddig munka szempontjából életem legkeményebb időszaka.

Sokszor (szinte mindig) 60 órás munkahetem volt, ami teljesen leszívott. Sajnos olyan dolgok kerültek feláldozásra, amik sokat jelentettek számomra. Elmaradtak a kung fu edzések, mind irányított, mind pedig otthoni gyakorlás szempontjából. Ezen, amint lehet változtatni szeretnék. Régi barátaimnak mindig nemet kellett mondanom, amikor baráti sörözésre invitáltak.
Viszont úgy érzem, hogy a körülmények ellenére a lehető legtöbb időt töltöttem családommal, igaz sajnos sokszor zombiként lestem ki a fejemből, de legalább együtt voltunk.

Büszke vagyok arra, hogy mlg ebben a kemény hajtásban sikerült heti 3 hajnali kettlebell edzést beszorítanom. Köszönet ehhez Captain Complex Geoff Neupert Master RKC-nek, aki megalkotta a Kettlebell Burn edzésprogramot, ami az edzéseim lelkét jelentették.

Célkitúzésekhez kapcsolódó változás.
- Az elmúlt másfél ónapban cak 1 liter Cola Light-et fogyasztottam a napi 1-1,5 literrel szemben.
- Már megy 4 taktikai húzódzkodás.
- SAP bevezetve
egyenlőre ennyi