Wednesday, September 5, 2012

Changes - Változások

The change is essential part of the life. We need it to develop ourselves, to become better as an athlete, as a trainer or even as a person. The change is around us, it's happening at the moment all around. In the last almost 2 weeks an intresting change has been started in the RKC community and as an RKC, I'm affected as well. To be honest I felt a bit frustrated when I first heard about the split of Pavel and Dragon Door as I just paid the third advance for the CK-FMS course, and I already started thinking about applying for the RKC2.

After some days I calmed down and I started to think about my goals. It's like rebooting your computer, it frees the RAM of your PC. I just realized that I became addictive to KB training, it became almost the only tool I've been using. Addiction is always bad or at least I hate it and I'm fighting against it. It doesn't mean that I stop using kettlebells, but I change my trainings with adding more variety to it.

I train six times a week and moving close to 20,000 kg, but I cannot do 10 pull ups in a row. It shows that I'm good at things I'm specialized on, but I miss the whole picture or I still have to loose some weight :o). So it's time to move around and address my weak links, like practising more pulling movements. Originally I wanted to purchase a TRX to improve my pulling movement patterns, but before buying it I checked the internet on alternatives.

I found the following video, what convinced me to try something else.



Last week I bought the next tool to the garage gym, a gymnastic ring and I started my practise based on www.GoldModelBodies.com starting trial program.

My training plan for September
Monday
JM
10 min TGU
Ring training easy day
Tuesday
KB ballistic practise medium day (I cut back on pushing movements as I trained it very hard in the last 6-7 months)
Wednesday
JM
10 min TGU
Ring training heavy day
Thursday
KB ballistic practise easy day
Friday
JM
10 min TGU
Ring training medium day
Saturday
REST
Sunday
KB ballistic practise heavy day
_________________________________________________________________________________


A változás az élet elengedhetetlen része. Szükségünk van rá a fejlődésünkhöz, hogy jobb sportolóvá, edzővé vagy akár jobb emberré váljunk. A változás körülöttünk van, most is zajlik mindenfelé. Az utóbbi közel két hétben érdekes változások történtek, történnek az RKC közösségben és mint RKC instruktor én is érintve vagyok. Ha őszinte akarok lenni, hogy frusztrált voltam, amikor először hallottam Pavel és a Dragon Door szétválásáról, mivel épp befizettem a CK FMS kurzus harmadik részletét és elkezdtem gondolkodni az RKC 2-re való jelentkezésről.
Néhány nap elteltével lenyugodtam és elkezdtem átkondolni a céljaimat. Olyan mint amikor újraindítod a számítógéped, felszabadul a géped memóriája. Arra lettem figyelmes, hogy Kettlebell függő lettem, szinte az egyedüli eszköz, amit az edzéseimhez használok. A függőség mindig rossz, legalábbis én utálom és küzdök ellene. Ez nem azt jelenti, hogy abbahagyom a KB használatát, de megváltoztatom az edzéseimet úgy, hogy több változatosságot teszek bele.

Heti hatszor edzem és közel 20,000 kg-ot mozgatok meg, de nem tudok 10 húzódzkodást megcsinálni egyhuzamban. Ez azt mutatja, hogy jó vagyok azokban a dolgokban, amire specializálódtam, de hiányzik a teljes kép, vagy azi lehet, hogy még többet kell fogynom :o). Tehát itt az ideje, hogy körülnézzek és foglalkozzam a gyenge láncszemekkel, mint amilyen a húzás jellegű mozgások. Eredetileg TRX-et akartam venni, hogy fejlesszem a húzó mozdulatokat, de a vásárlás előtt utánanéztem az alternatíváknak.

A fenti videót találtam, ami meggyőzött arról, hogy mást próbáljak ki
Múlt héten  megvettem a következő eszközt, egy gyűrűt a garázs edzőterembe, és elkezdtem a gyakorlást a www.GoldModelBodies.com próba programja alapján.


Az edzésprogramom Szeptemberben
Hétfő
JM
10 perc TGU
Gyűrű edzés könnyű nap
Kedd
KB ballistisztikus gyakorlás közepes nap (a nyomásokat visszaveszem, mivel az elmúlt 6-7 hónapban főleg erre fókuszáltam)
Szerda
JM

10 perc TGU
Gyűrű edzés nehéz nap
Csütörtök
KB ballistisztikus gyakorlás könnyű nap
Péntek
JM

10 perc TGU
Gyűrű edzés közepes nap
Szombat
PIHENÉS
Vasárnap
KB ballistisztikus gyakorlás nehéz nap


The change is good